zwemles zwembad Lemferdinge

logo zwembad lemferdinge

Paterswolde, Lemferdingelaan
Telefoon: 050-3092241

Nu geen wachtlijst zwemlessen!!!

twitterbutton.nl

10 badenkaart en abonnement zijn ook geldig in:
 
"De Leemdobben"
de leemdobben
Er kan met korting gezwommen worden in :
 
"Aqualaren"
Deze site wordt op vrijwillige basis gemaakt. De Stichting Zwembaden Tynaarlo is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud.
start tarieven voorverkoop activiteiten verenigingen
openingstijden zwemles vrienden van... arrangementen aqua-jogging

 

kosten

aanmeldformulier

diploma eisen

meer info

Zwemles

Zwemles in de gemeente Tynaarlo.

Zwemmen is gezond en leuk. Goed kunnen zwemmen vergroot de veiligheid van uw kind. Om dit te bereiken biedt de Stichting Zwembaden Tynaarlo u de mogelijkheid het gehele jaar door, voor alle leeftijden, zwemlessen te volgen. Als de buitenbaden geopend zijn worden daar lessen gegeven en in de wintermaanden bestaat de mogelijkheid om deze te vervolgen in het binnenbad "Aqualaren".

U kunt uw kind nu aanmelden voor zwemlessen in één van de buitenbaden of voor het binnenbad.

Het is vanzelfsprekend dat de kinderen les krijgen van professioneel gediplomeerd personeel. Wij zijn een erkende zwemschool en dus aangesloten bij de N.R.Z. (Nederlandse Raad Zwemdiploma’s) en geven dan ook volgens hun richtlijnen de zwemlessen voor het ABC diploma.

In zwembad "Lemferdinge krijgen de kinderen les in groepjes van 8 tot 10 leerlingen (afhankelijk van leeftijd en niveau). De leerlingen krijgen zowel gezamenlijk als individueel les. Om organisatorische redenen is het weleens noodzakelijk een kind te verplaatsen naar een andere lestijd. Dit gebeurt altijd in overleg met u.

Hoe lang een kind zwemles nodig heeft is per kind verschillend.

Een gemiddeld gegeven is dat leerlingen vanaf 4 jaar er circa 1 jaar over doen om het A-diploma te behalen.

Zodra uw kind watervrij is kan het beginnen met het aanleren van de zwemslagen. Watervrij betekent niet meer bang zijn voor water, met het hoofd onder water durven en los drijven op buik en rug.

Het traject naar het A diploma is verdeeld in verschillende stappen. Iedere stap is opgebouwd uit oefeningen die steeds moeilijker worden.

Om door te stromen naar het volgende groepje (lestijden veranderen dan) moet het kind aan een aantal eisen voldoen. Per niveau verschilt dit.

In de weken voor het diplomazwemmen (ongeveer elke 7 weken) worden de kinderen getest op de verschillende onderdelen. Wanneer uw kind alle testen heeft gehaald mag het meedoen aan het diploma zwemmen met het daaraan voorafgaande proefzwemmen.

Dit wordt apart georganiseerd en vindt op een ander tijdstip plaats dan de zwemlessen. Aan het diplomazwemmen zijn kosten verbonden die u apart dient te betalen.