Over Zwembad Lemferdinge

Zwembad “Lemferdinge” is net als zwembad “De Leemdobben” een openluchtbad binnen de gemeente Tynaarlo.

Zwemwaterkwaliteit

Beide baden zijn geheel gerenoveerd in de wintermaanden 2010/2011. Vanaf deze tijd wordt er in beide baden geen chloorbleekloog (veroorzaker van rode ogen en/of geïrriteerde slijmvliezen) meer gebruikt, maar wordt de zwemwaterkwaliteit nu gewaarborgd d.m.v. zout elektrolyse, dat wil zeggen minder gebonden chloor in het zwemwater en dus ook minder rode ogen en geïrriteerde slijmvliezen.

 

Duurzaam

In het zwemseizoen 2018  zijner in beide openlucht baden zonnepanelen geplaatst die per bad 100.000 kwh. stroom kunnen opwekken. Ook zijn er in beide baden 200 m2 heat-pipes (vacuúmbuizen) geplaatst die, het zwembadwater, door zonenergie, kunnen(voor)verwarmen. tenslotte ,om zo duurzaam mogelijk te zijn, zijn er eigen bronnen geboord zodat de baden gevuld kunnen worden met eigen bronwater.
Voor het zwemseizoen 2020 zijn er 2 warmtepompen (lucht/water) geplaatst die het zwembadwater kunnen verwarmen. Er is ook een dubbeltraps warmte pomp geplaatst die het douchewater op temperatuur brengt.
 
Het zwembad heeft geen gas aansluiting. Het verbruik van leiding water is beperkt tot alleen drink en douche water.
 

 

Ligging

Het zwembad “Lemferdinge” is prachtig gelegen nabij het landgoed Lemferdinge, de Duinen en de Vosbergen. Het bad is omsloten door een natuurlijke bebossing. Vanuit Groningen en Haren is het zwembad prima bereikbaar op de fiets of openbaar vervoer.

 

Voor kinderen zonder zwemdiploma is het dragen van zwemvleugels verplicht!

 

Pin It on Pinterest

Share This