Zwemles in Zwembad Lemferdinge

Wij kunnen uw kind op een veilige en speelse manier leren zwemmen. Vaak is het zwemdiploma een van de eerste diploma’s die een kind haalt en gaat een leven lang mee! Vanaf 5 jaar kunnen kinderen deelnemen aan de zwemlessen. De lessen zijn 1 x per week en duren 30 minuten. Er wordt les gegeven op dinsdag.  Alle kinderen worden opgeleid volgens de normen van de NRZ en behalen het Nationale Zwemdiploma.

Zwemdiploma’s

De Nationale Zwemdiploma’s worden landelijk uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid en bestaan uit het Zwem-ABC en de Zwemvaardigheidsdiploma’s.

Het Zwem-ABC is de basis van goed zwemonderwijs. Je voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het complete Zwem-ABC op zak hebt. Zwemveiligheid kan je alleen behouden door oefening. Het is belangrijk om te blijven zwemmen. 

Zwemdiploma A

diploma A Aqua

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties. Zwemdiploma A is de opstap naar Zwemdiploma B en het complete Zwem-ABC.

 

Zwemdiploma B

diploma B Bella

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Zwemdiploma B is de tussenstap naar Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid.

Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid

diploma C Coco

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid

Licentie Zwem ABC

In 2017 heeft Zwembad Lemferdinge de Licentie Zwem ABC uitgereikt gekregen.

In Zwembad Lemferdinge wordt lesgegeven volgens de methode van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Dit geeft de volgende garanties:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s van het Zwem-ABC. Deze diploma’s voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnormen. Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Diplomazwemmen

Kinderen in groep 4, B en C worden een week voor het diplomazwemmen in de les getest of zij mee kunnen doen met het diplomazwemmen. De kinderen ontvangen dan een formulier die ingevuld bij de receptie moet worden ingeleverd.

Foto’s en Video’s

In verband met de privacy wet is het niet toegestaan om foto’s en video’s te maken tijdens de zwemlessen, kijklessen en bij het diplomazwemmen, waar ook andere personen op staan.

Gratis recreatief zwemmen

Kinderen die in één van onze 3 zwembaden  op zwemles zitten mogen gedurende deze periode gratis recreatief zwemmen als ze onder begeleiding zijn van een betalende volwassene (dagkaart).

Inschrijvingen

U kunt uw zoon/dochter via de website of bij de receptie gratis inschrijven voor de zwemlessen op dinsdag tussen 17:00 uur en 19:00 uur.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This